Google+ Followers

Tuesday, June 30, 2009

AKU KECEWA

ASALAMUALAIKUM

Mood aku ari ni bercampur baur. Sejak petang semalam lagi.
Sedih, marah dam macam2 lagi.
Pagi ni lagi teruk......
Rasa x nak duduk dalam bilik aku ni je.

Entah le.......
Mungkin ini salah satu dugaan yang perlu aku hadapi dalam dunia pekerjaan.
Hanya yang aku mampu lakukan...
'YA ALLAH KAU TETAPKANLAH IMAN HAMBAMU INI. KAU JAUHKAN AKU DARI PERILAKU YANG TIDAK KAU REDHAI. KAU HINDARI AKU DARI HASUTAN IBLIS LAKNATULLAH.....'

Dah itu aje catatan aku pagi ni. Aku tgh sdih2 bangat.



pesan ungkep: Aku x mampu mengubah sesuatu secara lisan. Aku hanya mampu mengubah didalam hati dan berdoa.

Monday, June 29, 2009

TOLONG AKU BANTU AKU...

Sejak umah aku di masuk orang ni, aku jadi malas lak nak up date umah aku ni.
entah leeeeeeeee. aku rasa orang yang masuk umah aku tu bawak makhluk halus yg nyebabkan aku jadi pemalas.
asyik nak ngeliat je, aghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh...ngantok memanjang...
nak buat cam mana ni.
tapi dalam ketidaklaratan aku ni, aku nak cerita sikit psl barangan made in CHINA.
tq le sesaper yG email kat aku psl COLGATE. tapi baru2 ni aku g MYDIN MITC (aspa suka tempat ni). aku beli LADY CHOICE...tiba umah aku tgk made in china....cam ne 2. halal mmg halal. tapi bukan halal oleh JAKIM.
aku confuse betol le....yg jual premis islam lak tu.
entah le...
la ni aku jadi very sensitif beNdak alah ni. semua barang yg aku beli aku tgk dulu dari negara mana.
itu je yg aku buleh wat untuk family. klu x, aku bagi barang yg shubahah kat mereka.
bagi kawan2 yg ada maklumat bagi tau le kat aku.
bior aku rugi di dunia, jangan aku diseksa di akhirat.
byeeeeeeee.(dlm keadaan menguap)





pesan ungkep: rajin2 le membaca lebel pada barang yg dibeli.

Wednesday, June 24, 2009

shuttt!!!!.....perompak datang!!

ehehheh....High Five
Tn Rumah takde nie....so aku sbgai bibik kucing2 nyeKitty 1 dgn ini sesuka hati sipot influenza lah meng "hapdet" N3 pink panther bos Buggieaku ni....bukan dia suroh pon..aku je memandai-mandai...pedulik hape aku dia nak silambam aku ke..nak kerat 18 ke..nak karen kan aku ke...janji aku dpt terjah dgn abg nash ahmad kat rumah dia ni..yg penting aku dah bg Salam..

Aku nampak derian kat dapor ko boss....aku belasah cukop2 tadi, manggis pon ado...hahahha...kucin2 ko aku dah kurong 8 ari tanpa bg makan...gasak la ko nak idopCat 16...tn ko balik kang aku wat2 la baikPetting..bg mkn 5x sehari...ahahahhaha.

Boss>>

sebenonye aku nak bg tau aku dah tepek kan kotak chat tu..cobe ko tengok ...uiittt!! bkn takat tengok jek...taip la sikit...buley ke tak buley?? masok ni dah 2 kali aku bg...ko ilangkan lagi bossss......siap!! Myden MITC tu aku fire.....hehehhe

eerr.....ape lagi ekk!!...Pouty

Dahhhh...
tu je ar aku nak bgtau...
link2 pon aku dah tambah...klu x pueh ati..bgtau segera sepantas mee segera cepat di masak lebih sedap di makannnn...betol2 hau liauuuu!!

ekkekek....tak leh lama2..otromen nak pergi bantu org dlm kesusahan...calowwwwwwwwwww

pesan ungkep: Ungkep pesan, dia soh kutip derma bg kat aspa dgn paling min RM20 sorang!

Friday, June 19, 2009

AKU NAK G KRUSUS

start ahad till rabu, aku akan meninggalkan negeri aku...
aku nak g ke luar negeri.. x jauh pon . tempat aunti.
aku dah x sabor2 nak buru gedumbu dgn aunti.
cangkol, pongkis, tajak, baldi, sabun, klorox semua aku dah paking.


nanti klu aku dapat, buleh aku bagi kat member2 mo sorang 50 kg.
aku x bagi by ekor...aku nak suruh auntie siang siap2.


sepeninggalan aku nanti tolong2 le tgkkan umah aku ni.
kata org klu tinggalkan lama2 takot lak makhluk lain yg masuk.
tapi aku dah letak belerang keliling umah aku ni. tapi belerang aku kaler PINK bukan kuning. bulehkan.

ok semua, sayonara. see you soon.


pesan ungkep: tiada apa yang lebih indah selain dari dapat menikmati erti kehidupan walau sesaat.

Thursday, June 18, 2009

PERLINDUNGAN UNTUK ANDA, KELUARGA DAN ORANG YANG KITA SAYANGI.

BISNES AKU YANG LAMA


INGIN TAHU | KALKULATOR PREMIUM
Perlindungan Diri
Perlindungan Suami/Anak
Perlindungan Anak-anak



Berminat atau ada persoalan tentang insurans dan takaful?

Mungkin maklumat di bawah boleh membantu.

Bagaimanakan untuk membeli pelan perlindungan insurans atau takaful?
Anda boleh menelefon terus ke Agen Etiqa Anda di talian 013-7702788 (UNGKEP) untuk pelan yang mudah dan Menjamin kehidupan anda. Anda juga boleh menghubungi atau melawat cawangan-cawangan kami yang terdekat.

Apakah produk-produk insurans dan takaful yang bersuaian dengan saya?
Untuk pemahaman ringkas produk insurans dan takaful, anda boleh rujuk kepada seksyen 'Insurans' atau 'Takaful' di laman WEB etiqa. Anda boleh memilih produk mengikut keperluan atau tahap kitaran hidup anda.

Apakah perbezaan di antara produk insurans dan takaful?
Semua produk insurans dan takaful adalah bertujuan untuk menyediakan perlindungan kepada diri sendiri, keluarga, kenderaan, rumah, harta-benda, syarikat dan lain-lain lagi. Perbezaannya ialah produk-produk takaful disediakan berlandaskan prinsip-prinsip Shariah. Bagaimanapun, produk takaful masih boleh dibeli atau disertai oleh orang bukan Islam.Samada anda membeli perlidungan insurans atau takaful, apa yang penting adalah untuk mendapatkan pelan yang anda yakin dan bersesuaian dengan kehendak anda pada masa ini dan pada masa hadapan.


Apakah yang saya perlukan untuk membeli pelan insurans atau takaful?
Sebelum menghubungi atau melawat kami, fikirkan dulu keperluan sebenar insurans pada masa ini dan masa hadapan. Untuk insurans nyawa dan takaful keluarga, anda hanya perlu bawa kad pengenalan semasa memohon untuk menyertai pelan perlindungan melalui ejen atau cawangan kami. Sesetengah keadaan mungkin memerlukan anda melakukan pemeriksaan kesihatan. Untuk produk insurans dan takaful am, anda mungkin perlu menyediakan beberapa dokumen penting untuk perlindungan rumah, kenderaan dan lain-lain lagi.



pesan ungkep: AKU HANYA BOLEH MEMBERI PERINGATAN JER. TAPI KITA SELALU LALI JIKA KITA BERADA DIDALAM KESENANGAN. APABILA BERLAKU SESUATU KEATAS KITA BARULAH MENYESAL. TINGGALKAN SESUATU KEPADA ORANG YANG DISAYANGI SEBAGAI JASA ATAU TINGGALAN YANG BOLEH MEMBERI KEBAHAGIAAN KEPADA MEREKA.

Wednesday, June 17, 2009

BISNES BARUUUU

DOK PAGI2 TADI TERFIKIR LAK AKU NAK ON BISNES BARU.
KORANG TENTU TAU LA NI AKU DOK BUAT BISNES INSURAN.
LUMAYAN MMG LUMAYAN.


AKU
INGAT NAK TAMBAH BISNES BARU.......
AGAK2 KORANG BISNES APA YG SESUAI DGN AKU...

TAPI AKU ADA PELUANG BAIK PUNYER....
AKU NAK JUAL T-SHIRT...


ESKLUSIF BEB...
RUGI SAPER X
BELI.....
TPI UNTUNG KLU MEMBELI 2,3 HELAI....
CANTIK AKU CAKAP.
AKU DESIGN SENDIRI...
BUAT MASA NI AKU PRODUCE WARNA PUTIH DULU..
X LAMA LAGI ADALAH WARNA KEGEMARAN AKU...
APA LAGI
PINK.....LERRRR


NAH SEKARANG KORANG TGK DESIGN T-SHIRT AKU....
JENG3............................




sebenor2nya aku x tau cam mana design yang terkini. so klu ada sesaper yg kretif dan nak kongsi bisnes ni dgn aku . dgn mulut terlopong aku sedia menerima. jadi titik2 diatas utk diisi oleh rakan kongsi aku nanti. dipersilaknnnnnnnnnnn

pesan ungkep: klu nak bisnes, buat betol. jgn mcm kacang botol. sekali org petik, org makan. x diletakkan pon dalam botol. betol2 buat aku biol

Tuesday, June 16, 2009

KALI PERTAMA WAT TAG.....

KLU BETOL BAGUZ.
KALAU SALAH LANTAK LAH

Copy badge "2008 Cute's Blogger Award" di atas untuk diletakkan di blog anda.

TAK DE BENDA LAIN KE NAK NUMPANG. TUUUUUUU CAM ANJING JE...EIIII...NAJIS

2. Link/ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda.
DAK ASPA yang bagi kat aku. dia bukan leh tgk aku senang pon. tapi baguz gak. aku x pernah tag2 ni. tag harga aku tau le. nasib ko le aspa....


3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya.

- Aku jenis GONJOL SEGOJOL2NYA.
- malas nak cuba2 benda yg tak ada dtg kan duit.money3...
- petang2 aku suka tgk pokok2 kat umah aku....
- bau cagu, susah nak cakap macam mana bau dia. TRY LE...
- sama cam dak aspa, suka main boling
- suka makan.tapi yg free je
- suka bangat dgn warna yg terang2 dan pasti PINK
- suka balik kampung jumpa omak den
-dah ada hobi baru, main badminton....
- bawak kete suka .....slow2....sampai ngantok mata family aku

ko jgn ngada2 kata aku buat cerita. yg kat atas ni semua mmg fakta ttg aku. cayokkkkkkkkkk

4. Anda perlu memilih 6 penerima award seterusnya dan menyatakan nama mereka di blog anda.

-acoi
- okliz
- peah
- PM
- TPM
-YBM2
- TYBM2

aku tau ko mesti poning kat senarai nama lepas peahkan. aku mana ada byk kawan. pm tu untuk Perdana menteri....YBM...Yg Berhormat menteri....aku x main org2 biasa ni....hua3

5. Jangan lupo untuk melawat blog mereka dan meninggalkan komen yang menyatakan "anda telah di tag - sila layari blog saya untuk mendapatkan award anda. Terima kasih!"

yg ni aku x tau nak wat cam mana....nanti le klu ada org turun kan ilmu kat aku..aku wat lain kali je...bulehhhhhhhhh




Monday, June 15, 2009

kisah jurutera

Petang tadi aku dgr kat SINAR FM. abby dok baca sms dari pendengar.
kisah sedih.
pengirim sms 2 kata dia dari perlis kot.

kisah seorang jurutera yang telah diberi kata 2 oleh isteri. sama ada dia atau ibu jurutera yang tua.
maka si jurutera yang amat pandai ini pon memilih isteri dia. maka dia pon merancang satu helah. dia bawak ibu dia naik kereta. kemudian dia berenti kat bus stop. dia kata kat ibu dia suruh tunggu kejap, nak g kedai. si ibu tunggu punya tunggu hingga 4 hari. si anak2 x muncul.....
sampai pegawai kebajikan datang nak ambil si ibu ni untuk dibawa ke tempat yang selamat. tapi ibu ni x nak.......

ibu ni kata...aku x nak g mana2.nanti klu anak aku dtg aku x de. susah ati nanti dia. ibu ni tua dan lumpuh separuh badan....
tapi hasil pujukan pegawai kebajikan, ibu tua ni nak juga ikut. sekarang ibu ni ada kat rumah kebajikan di utara tanah air...
dah aku dah x sanggup nak tulis lagi.
...
waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..sampai ati ko jurutera.....
x de ibu x de le ngko. ko ingat ko 2 keluo dari mana....waaaaaaaaaaaaaa
sabor le ibuuuuuuu

Tuesday, June 9, 2009

NAK BERCOTIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

SALAM

Coti sekolah dah nak abis. aku dok terkial2 nak cari tempat nak g coti.
nak g jauh2 bajet ciput.
nak g dekat2 takot bajet byk lebih.
aku tgh fikir ni. poning kepala den.
mcm2 cadangan aku bagi kat wife aku. tapi dia kata x logik.
korang tau aku bagi cadangan g mana.

1. g MYDIN MITC MELAKA
2. G ZOO MELAKA
3. G TAMAN BUAYA MELAKA
4. G TAMAN MINI MALAYSIA MELAKA
5. G A FAMOSA MELAKA
6. G NAIK MENARA TAMING SARI MELAKA
7. G NAIK EYE ON MALAYSIA MELAKA
8. G MAKAN IKAN BAKAR SERKAN MELAKA

BANYAK TEMPAT2 YANG AKU CADANGKAN. TAPI SEMUA DITOLaK. la ni aku suruh dia cari tempat nak coti.
Apa2 pon buat teman2 aku coti x lama. ari senin aku naik le. doakan aku selamat bercoti. bye...jumpa lagi

Monday, June 8, 2009

kalau aku dah marah

salam. korang pernah MARAH x.
aku kekadang marah gak. tapi marah yang gitu2 je. paling kuat pon aku cubit orang yang aku marah 2. tapi korang jangan terkejut. aku klu marah bangat boleh bertukar wajah tau. nak tau wajah aku jadi cam mana...
itu kira hansom budak2 pon suka tapi klu gambo kat bawah ni. agak ada x org suka kat aku, klu wajah aku tukar jadi cam ni.



aku bukan apa2, kekadang 2 terfikir gak nak tukar2 wajah cam kat atas ni. x pon cam hulk ke, kluang man ke. tapi mustahil. setiap yang dijadikan oleh ALLAH , ada kelebihannya. walaupon sedara aku selalu kata aku ni x de apa2 kelebihan pon. nak buat cam mana, dah dia nak kata cam 2. aku senyum je. la ni aku dah x marah2 lagi. tapi sikit2 ada le. klu x anak2 aku naik tocang nanti.
kata org sesape selalu marah nanti cepat tua. so amalkan senyum sokmo. cam aku senyum je. tapi bior le bertempat. nanti x pasal2 ambulan dtg anto kita kat tanjung makan rambutan. saper nak tolong.
ingat kekawan marah membawa padah, sabor selalu membawa bahagia.
wasalam. jumpa lagi...





Tuesday, June 2, 2009

KISAH JIRAN BARU

Semalam aku petang2 dok sibuk nanam pokok2. Bukan apa saja je time cam tu le aku ada masa. bukan pokok apa pon. rumput je. Kebetulan umah aku bersebelahan dgn taman permainan kanak2. kat situ ada kot bola tampar. play ground dan mcm2 lagi. dah nama taman permainan kanak2. tentu le yang main pon kanak2. dah tu permainan mereka pon mcm2 le.
kod utk bola tampar tu,tiang nya dah di cabut. so budak2 buat main bola sepak. aku yg dekat dgn situ x kata apa2 pon. ye la kan budak2 main. tentu bising. nak buat cam mana. anak aku pon ada main sekali.
tapi petang smlm jiran aku, yg pompuan dah terjerit2 marahkan bebudak 2. mcm2 perkataan yang keluo. aku sabor je, wlu pon anak aku ada kat situ.
tapi bila dia sebut perkataan 'BODOH'....Darah aku dah menyirap. aku terus panggil anak2 aku balik dgn suara volume 10. anak aku apa lagi mencecet balik. akak yg terjerit2 tu pon terus masuk rumah.
yang aku x puas hati sangat. dia marah psl pokok ubi yg dia tanam tercabot. korang nak tau dia tanam kat mana. dia tanam kat seberang jalan. bukan tanah dia pon. eiiiii geram aku.
anak2 aku pon komen naper makcik 2 cakap x senonoh wlu umor dah tua. aku ajor anak2 aku jgn sesekali cakap BODOH dgn sesaper. klu nak cakap BODOH tukar kpd PANDAI. sampai la ni anak2, aku, wife aku amalkan benda ni. tapi bila akak 2 cakap BODOH kat budak2 kat taman, termasuk anak2 aku. tentule aku marah.
sepatutnya dia lebih tau. pokok yg dia tanam tu bukan didalam kawasan umah dia pon. aku nak je debat dgn akak 2. tapi dia dah masuk umah dah. last2 laki dia dtg jumpa aku. laki dia kata wife dia mmg cam tu. klu dah marah abis dia jerit. aku nak je cakap , klu aku cakap anak dia bodoh, marah x. tapi x sampai ati.
entah le...Bagi mereka yg idop berjiran dan mungkin akan bergelar jiran. pandai2 le wujudkan suasana KEJIRANAN yang aman. kata orang idup berjirang saling memerlukan.
Tapi apa yang penting SABOR paling perlu. cam aku ni.....hua3

KASIH SAYANG SEORANG ISTERI

SALAM SEMUA.
puas aku dok bersihkan sawang kat umah aku ni. ada orang gaji pon x leh arap. asyik bertenet je. nak gentikan sian. takut bunuh diri lak. tak pe le . bior aku buat sendiri.
aku ada story ni. bukan ngumpat tapi citer betol.
LAGI PON BUKAN CITER ORG LAIN, CITER AKU SENDIRI.
KORANG TAU TETIBA JE ARI NI AKU DPT SMS DARI WIFE AKU. Bukan x pernah dapat. tapi ni lain sikit. aku baca berkali2. kagum, tersentuh, dan mcm2 perasaan aku pada wife aku ni.
kebetulan dia g shoping dgn anak2 aku. dlm dia soping 2 dia berkenan kat satu baju. baju aku ler. selalunya klu beli2 ni kami g sama2.
tapi dia kata , dah lama sgt aku x beli baju untuk keje. so dia pon beli le baju 2 utk aku.
Tapi yg bestnya dia kata... dia belikan baju 2 sebab dia dah rasa jemu bila gosok baju, asyik baju yg sama jerr..(maknanya dah lama le x beli baju)
lagi....dia beli atas nama kasih sayang ....
BESTNYA DAPAT BINI CAM BINI AKU....SEORANG DALAM DUNIA NI.....
WAHAI ISTERIKU....PENGORBANAN, KSIH SAYANG, CINTAMU...TIDAK AKAN AKU SIA2KAN. HANYA MAUT YANG AKAN MEMISAHKAN KITA BERDUA....
Buat korang yang dlm proses mencari laki/bini, jgn memandang luaran je.x guna pon . yang penting peribadi pasangan kita 2 nanti. psl klu mu pilih luaran. lmbat laun dia akan luntur. tapi klu pilih peribadi yang utama...lambat laun klu kita tua dia akan menjadi peneman yang SETIA.
OK. WASALAM...